Menu w najbliższym tygodniu - Dieta Wegańska
2021-05-26 (środa) ;I śniadanie: Naleśniki wegańskie z tofu silken, rodzynkami i grejpfrutem (gluten, soja) ;II śniadanie: Krem z buraka i malin z orzechami nerkowca (seler, orzechy) ;obiad: Fasolka po bretońsku z duszonymi warzywami (seler) ;podwieczorek: Sałatka owocowa ;kolacja: Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i suszonymi pomidorami
2021-05-27 (czwartek) ;I śniadanie: Szpinakowe gofry z serkiem wiejskim z tofu z prażonymi migdałami (soja, gluten, orzechy) ;II śniadanie: Sałatka warzywna z grzankami i sosem z czarnego pieprzu (seler, gluten, soja) ;obiad: Kotlety z pestek dyni i ciecierzycy w sosie wiśniowym z quinoa i surówką po żydowsku ;podwieczorek: Domowe delicje cytrynowe (gluten, orzechy, soja) ;kolacja: Forszmak z brązowym ryżem i świeżymi ziołami
2021-05-28 (piątek) ;I śniadanie: Jaglany krem czekoladowo-waniliowy (orzechy) ;II śniadanie: Wędlina sojowa z pomidorami, oliwkami i waflami ryżowymi (soja) ;obiad: Seleryba z różowym ryżem i surówką z kiszonej kapusty i jabłka (seler) ;podwieczorek: Ciasteczka owsiane z orzechami i syropem z agawy (orzechy) ;kolacja: Zupa masoor dal z soczewicą i imbirem (seler)
2021-05-29 (sobota) ;I śniadanie: Orzechowy hummus z jaglanymi falafelkami i świeżymi warzywami (orzechy, seler, sezam) ;II śniadanie: Koktajl z ogórka, szpinaku i jabłka ;obiad: Klopsiki z tofu w sosie bbq z kaszą gryczaną niepaloną i pieczonymi warzywami (seler, soja) ;podwieczorek: Tiramisu (gluten, orzechy) ;kolacja: Łazanki z suszonymi grzybami (gluten)
2021-05-30 (niedziela) ;I śniadanie: Baton owsiany z wiśniami i musem malinowym (gluten) ;II śniadanie: Pizza hot pepperoni z ketchupem z cukinii (gluten) ;obiad: Kotlety sojowe w sosie pomarańczowo-imbirowym z quinoa i cukinią (soja) ;podwieczorek: Kokosowa panna cotta z musem jeżynowym (orzechy) ;kolacja: Wiosenna zupa kalafiorowa z ziemniakami
2021-05-31 (poniedziałek) ;I śniadanie: Tropikalna owsianka z marakują (soja) ;II śniadanie: Pasta z ciecierzycy i szpinaku z ogórkiem kiszonym i chlebem (gluten) ;obiad: Klopsiki z cieciorki w sosie z suszonych pomidorów z ryżem i fasolką szparagową (sezam) ;podwieczorek: Kremowy twarożek z tofu silken z galaretką wiśniową (soja) ;kolacja: Zapiekanka makaronowa z bakłażanem i neapolitańskim sosem pomidorowym (gluten)
2021-06-01 (wtorek) ;I śniadanie: Pancakes pomarańczowe z musem z czarnej porzeczki (gluten, orzechy) ;II śniadanie: Krem z zielonego groszku z grzankami (seler, gluten) ;obiad: Spaghetti z tofu w sosie pomidorowo-bakłażanowym i brokułem (gluten, soja) ;podwieczorek: Sałatka owocowa ;kolacja: Pieczone młode ziemniaki z koperkiem, serkiem wiejskim z tofu i ogórkiem
2021-06-02 (środa) ;I śniadanie: Żółta pasta twarogowa z tofu, warzywami i grahamką (soja, gluten) ;II śniadanie: Baton ryżowy z rodzynkami i jogurtem sojowym z syropem z agawy (soja) ;obiad: Burgery buraczane w sosie szałwiowym z kus kus i surówką z marchewki i jarmużu (gluten) ;podwieczorek: Sałatka z czarną soczewicą, szparagami, warzywami i sosem mango (soja) ;kolacja: Naleśniki z kremem kakaowo-bananowym (gluten, orzechy)
2021-06-03 (czwartek) ;I śniadanie: Pancakes kokosowe z musem z czarnej porzeczki (gluten, orzechy) ;II śniadanie: Pasztet z ciecierzycy z orzechami włoskimi, pieczonymi pomidorami i pumperniklem (orzechy, gluten) ;obiad: Babka ziemniaczana z wegańską kiełbasą i pieczonymi warzywami (soja) ;podwieczorek: Kokosowy sernik na zimno z galaretką truskawkową (orzechy) ;kolacja: Leczo warzywne z kaszą jaglaną i ziołami
2021-06-04 (piątek) ;I śniadanie: Omlety z ciecierzycy i szpinaku z pastą warzywną (gluten, seler) ;II śniadanie: Jagodowa jaglanka ;obiad: Kotlety z ciecierzycy w sosie cebulowym z brązowym ryżem i pieczonymi warzywami ;podwieczorek: Muffinki cytrynowe (gluten, orzechy) ;kolacja: Zupa minestrone z ziemniakami (seler)
2021-06-05 (sobota) ;I śniadanie: Smoothie truskawkowo-jabłkowe z miętą ;II śniadanie: Tacos z pastą z czarnej fasoli i świeżymi warzywami ;obiad: Pieczeń z ciecierzycy w sosie z czerwonego wina z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki (gluten) ;podwieczorek: Pudding z tapioki z musem malinowym (soja, orzechy) ;kolacja: Młoda kapusta z boczniakami, koperkiem i pieczonymi ziemniakami
2021-05-06 (niedziela) ;I śniadanie: Muffinki owsiane z agrestem i frużeliną z ananasa (gluten) ;II śniadanie: Pizza truflowa z karczochami, wegańską kiełbasą i mozzarellą z sosem czosnkowym (gluten, orzechy) ;obiad: Potrawka z tofu i soczewicy w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną niepaloną i duszonymi warzywami (soja) ;podwieczorek: Ciasto kokosowe (orzechy, gluten) ;kolacja: Słoneczna zupa krem z żółtej papryki (seler)